A Poloska Színház a szlovákiai magyarság legismertebb amatőr színházai közé tartozik. A kommunista időkben minden bizonnyal a legismertebb volt. Kritikus, szatirikus előadásai számtalan összekacsintásra, kuncogásra adtak alkalmat abban a nyomasztó légkörben. 2003-ban felkértek, hogy a húsz éves szülinapjukra írjam meg a történetüket. Természetesen elvállaltam. Hogy is mondhattam volna nemet, amikor ők mutatták be 1995. május 26-án az első színdarabomat, a Tíz perc múlva vízözönt! Ráadásul én voltam a rendezője…

A Poloska 20 összefoglalja a húsz év örömeit, kínlódásait. A Tények című fejezetét elolvashatod, ha a borítóra kattintasz.

1995 után írtam még néhány színdarabot, tévéjelenetet. És 2003-ban A földönkívüli címmel díjnyertes hangjátékot, melyet a felvidéki magyarság legismertebb színészei játszottak mikrofonba. Jó néhányszor sugározta a pályázatot meghirdető Pátria rádió. Minthogy a drámai előadások túl sok embert érintenek, inkább nem rakok fel a honlapomra mozgóképet vagy hanganyagot. Szövegkönyv részletet meg nem érdemes. Elég, ha tudod, hogy ilyesmit is csináltam. És ha értelmét látom, még csinálok is!

Dráma